Hinnasto


Isännöitsijäntodistus ja sen liiteasiakirjat
Talonkirjanote
Todistukset maksuista
Osakkaiden remontit
Yhtiölainoihin liittyvät laskelmat
Avaimet
Viivästysmaksut
Huoneiston ottaminen yhtiön hallintaan


Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Arvonlisäverokannan mahdollisesti muuttuessa, muuttuu hinta samassa suhteessa.

Hintoihin ei lisätä laskutuslisiä tai muita toimitusmaksuja.

Tämän hinnaston mukaiset maksut veloitetaan osakkaalta vastikelaskun yhteydessä jälkikäteen, pääsääntöisesti seuraavan kuun vastikelaskutuksessa.

Poikkeuksena isännöitsijäntodistus sellaisessa tilanteessa, että tilauksen tekee osakkaan valtuuttamana välitysliike. Tällöin lasku ei tule osakkaalle, vaan suoraan välitysliikkeelle.

Tämä hinnasto on voimassa 1.1.2021 lukien. Niiltä osin, kun tämän hinnaston mukaiset hinnat ovat edullisimpia kuin aiemmassa hinnastossa, käytetään maksajalle edullisempaa hintaa.


 

Isännöitsijäntodistus ja sen liiteasiakirjat

Isännöitsijäntodistus -- 85 euroa

Liiteasiakirja: voimassa oleva yhtiöjärjestys -- 15 euroa

Liiteasiakirja: viimeksi vahvistettu talousarvio -- 15 euroa

Liiteasiakirja: viimeksi vahvistettu tilinpäätös ja toimintakertomus -- 15 euroa

Liiteasiakirja: huoneiston pohjakuva -- 15 euroa

Liiteasiakirja: energiatodistus -- 35 euroa

Liiteasiakirja: huoneiston muutostyörekisteriote -- 15 euroa

Isännöitsijäntodistuksen päivitys -- 36 euroa

Hallituksen korjausselvitykset erikseen tilattuna -- 15 euroa

Tee tilaus täältä »
Tilauksen isännöitsijäntodistuksesta ja sen liiteasiakirjoista voi tehdä osakkeenomistaja tai osakkeita panttauksen nojalla hallussaan pitävä tai välitysliike, jolla on voimassa oleva osakkeiden välitystä koskeva myyntitoimeksianto tai osakehuoneiston vuokralle antamista koskeva toimeksianto.

Isännöitsijäntodistuksen yhteydessä toimitetaan aina ilman eri maksua taloyhtiön hallituksen tekemä tai teettämä viiden vuoden korjaustarveselvitys ja selvitys yhtiössä suoritetuista huomattavista kunnossapito- ja muutostöistä ja niiden tekoajankohdista.

Isännöitsijäntodistuksen päivitys on kyseessä silloin, kun edellisen samaa huoneistoa koskevan isännöitsijäntodistuksen tilauksesta on alle 3 kk.

Asuntokaupoissa isännöitsijäntodistus saa olla enintään 3 kuukautta vanha, mutta käytännössä sen tiedot ovat antopäivän mukaiset, joten 3 kuukauden takainen isännöitsijäntodistus voi olla sisällöltään vanhentunut. Tämän takia olemme hinnoitelleet päivitysversion erikseen.


Muutokset edelliseen hinnastoon:

Isännöitsijäntodistuksen hintaa on nostettu, hinta on ollut 72 euroa.

Muilta osin ei muutoksia aiempaan hinnoitteluun.

Isännöitsijäntodistuksen korotettu hinta perustuu isännöitsijäntodistuksen antamisen vastuullisuuteen sekä laatimisen kuluvaan työaikaan, koska kyseessä ei ole valmis asiakirja, vaan jokainen isännöitsijäntodistus laaditaan yksilöllisesti kattamaan juuri kyseisenä päivänä tiedossa olevat asiat yhtiöstä.

Talonkirjanote

Talonkirjanote -- 12,40 euroa

Tee tilaus sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Talonkirjanote on todistus asumisesta. KELA tarvitsee talonkirjanotteen asumistukihakemuksen liitteeksi. Talonkirjaotteesta näkyy, ketkä kaikki asunnossa virallisesti asuvat.

Talonkirjaotteen tilaus edellyttää, että on tehnyt taloyhtiölle muuttoilmoituksen.

Muutokset edelliseen hinnastoon:

Ei muutoksia aiempaan hinnoitteluun.

Todistukset maksuista

Todistus maksuista -- 10 euroa

Tee tilaus sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Osakkaan pyynnöstä laaditaan esimerkiksi verottajaa varten kirjallinen todistus osakkaan yhtiölle maksamista maksuista.


Muutokset edelliseen hinnastoon:

Hintaa on laskettu, hinta on ollut 24,80 euroa. Edullisempi hinta perustuu siihen, että saamme järjestelmästämme kyseiset tiedot aiempaa helpommin toimitettua.

Osakkaiden remontit

Huoneiston muutostyön rekisteröinti -- 45 euroa

Valvontakäynnit toimistoaikana -- 45 euroa

Valvontakäynnit toimistoajan ulkopuolella -- 75 euroa

Ilmoita remontista täällä »
Osakkaalla on varsin laaja oikeus tehdä muutoksia ja kunnossapitotöitä hallitsemissaan tiloissa, jotka lähes poikkeuksetta ovat huoneiston sisäpuoliset tilat.

Asunto-osakeyhtiölain 5 luvun 2 §:n mukaan osakkeenomistajan on ilmoitettava taloyhtiölle tekemästään tai teettämästään kunnossapitotyöstä ja muutostyöstä etukäteen kirjallisesti. Osakas vastaa ilmoituksen käsittely- ja rekisteröintikuluista ja yhtiölle mahdollisesti syntyvistä valvontakuluista. Jos työhön vaaditaan viranomaisen lupa, niin hallituksen on haettava lupa tai valtuutettava osakkeenomistaja hakemaan se. Osakkeenomistaja vastaa viranomaisluvan kustannuksista ja myös viranomaisluvan hakemisesta aiheutuvista kustannuksista.

Remontti-ilmoituksen tekeminen on sekä taloyhtiön että osakkaan etu. Remontti-ilmoitus mahdollistaa sen, että osakkaalla voi olla oikeus saada myöhemmin hyvitystä taloyhtiön toteuttaman remontin yhteydessä. Osakas voi saada hyvitystä taloyhtiön remontista, jos taloyhtiölle syntyy osakkaan jo aiemmin toteuttaman remontin ansiosta säästöä. Remontti-ilmoituksen myötä huoneistossa tehdyistä remonteista säilyy tieto muutenkin kuin muistinvarassa. Isännöintiyritys ylläpitää rekisteriä remontti-ilmoituksista.

Vähäisiä remontteja ei ole pakko ilmoittaa, mutta se on suositeltavaa. Vähäisiä remontteja ei rekisteröidä, joten niiden ilmoittamisesta ei synny osakkaalle kustannuksia. Vähäisiä remontteja ovat mm. tapetointi ja maalaus, väliovien uusiminen, vanhan parkettilattian vaihtaminen uuteen samantyyppiseen parkettilattiaan, pesukoneen tai astianpesukoneen asentaminen, kun vesi-, viemäri- ja sähköliitännät ovat olemassa.

Määrityksen remontin laadusta (kunnossapitotyö – muutostyö – vähäinen remontti) tekee taloyhtiön edustaja.

Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista aina, kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin.

Aikaisempaa ilmoitusta voi täydentää jälkikäteen ilman eri hintaa.

Ilmoita nämä remontit:
- ilmalämpöpumpun asentaminen
- parketin asennus muovimaton tilalle
- wc:n, kylpyhuoneen ja saunan remontointi, rakentaminen tai poistaminen
- keittiön allaskaappien vaihtaminen
- pesukoneen tai astianpesukoneen asentaminen, jos koneen vesi- ja viemäriletkulle tai sähköjohdolle ei ole liitäntävalmiutta
- hanan tai wc-istuimen vaihto
- hanan irrottaminen, veden katkaisemista edellyttävät työt
- kiinteiden sähköjohtojen asentaminen ja poistaminen
- viemäri-, käyttövesi-, sähkö-, lämmitys- tai ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvien laitteiden asentaminen, muuttaminen tai poistaminen (lämmitysjärjestelmään kuuluva lämmityspatteri tai lattialämmitys, integroitu liesi, liesikupu tai ilmanvaihtoon kytketty liesituuletin, lämminvesivaraaja)
- parvekkeen lattian pinnoitteen vaihtaminen (saattaa vaikuttaa vesieristykseen)
- muutokset kantaviin väliseiniin
- muutokset ulko-oviin (esimerkiksi ovisilmän tai turvalukon asentaminen)
- kevyiden väliseinien purkaminen, siirtäminen tai uusien rakentaminen, jos seinien sisällä kulkee sähkö- yms. johtoja
 

Muutokset edelliseen hinnastoon:

Hintoja on laskettu. Huoneiston muutostyön rekisteröinnin hinta on ollut 62 euroa ja valvontakäynnin hinta 55,80 euroa / 93 euroa.

Edullisimmilla hinnoilla pyritään siihen, että osakkaat eivät jättäisi ilmoittamatta remonttejaan ilmoituksesta aiheutuvan maksun takia siitäkään huolimatta, että ilmoittaminen on laissa säädetty osakkaan velvollisuus.

Yhtiölainoihin liittyvät laskelmat

Lainaosuustiedon ajantasaistaminen -- 25 euroa

Lainaosuuslaskelma -- 55,80 euroa

Tee tilaus täältä »
Osakas saa toimistoltamme veloituksetta tiedon huoneistonsa lainaosuuksista niiltä laskentapäiviltä, jotka ovat tiedusteluhetkellä laskettuna. Mikäli osakas tarvitsee ajantasaisen tiedon, joka vaatii laskennan, veloitetaan laskennasta palkkio 25 euroa.

Mikäli osakkaan on tarkoitus maksaa lainaosuus pois, niin silloin hinta on 55,80 euroa. Hinta sisältää lainaosuuden laskemisen ja poismaksamisen järjestelyt sekä osakkaan että pankin kanssa. Lainaosuuden maksamisesta saattaa tulla myös pankin erikseen perimä kulloinkin voimassa olevan hinnastonsa mukainen palkkio, joka kuuluu myös osakkaan maksettavaksi.

Lainaosuuslaskua ei ole aina mahdollista tehdä pyydetylle päivälle, koska lainaosuuden poismaksun ajankohdat vaihtelevat taloyhtiöittäin / pankeittain / lainoittain.


Muutokset edelliseen hinnastoon:

Tässä on hinnoitteluperiaate muuttunut siten, että lainaosuustiedon tiedustelemiselle on oma hinta. Aikaisemmin oli vain yksi hinta lainaosuuslaskelmalle, jonka osalta ei muutoksia aiempaan hinnoitteluun.

Avaimet

Avaintenhaku lukkoliikkeestä -- 20 euroa

Ovenavaus toimistoaikoina -- 20 euroa

Ovenavaus toimistoajan ulkopuolella -- 100 euroa

Tee tilaus täältä »Kaikki avaintilaukset hoidetaan aina isännöitsijätoimiston kautta. Osakas tekee pyynnön lisäavaimesta isännöitsijätoimistoon, josta tehdään tilaus lukkoliikkeeseen. Samalla osakkaan tai asukkaan yhteystiedot välitetään lukkoliikkeeseen, josta ollaan yhteydessä avaimen noutoon liittyen.

Osakas tai asukas noutaa avaimen lukkoliikkeestä ja samalla maksaa avaimen lukkoliikkeeseen.

Mikäli avain tai avaimet haetaan isännöintiyrityksen toimesta lukkoliikkeestä isännöitsijätoimistolle, niin lisäavaimen hinta ja edellä mainittu palkkio avaintenhausta veloitetaan osakkaalta taloyhtiön kautta.

Lisäavaimen hinta on mallista riippuen 25-50 euroa / avain.

Ovenavauspalvelu ei ole aina mahdollinen, varsinkaan toimistoajan ulkopuolella. Ovenavaukset ensisijaisesti huoltoyhtiöiden kautta.


Muutokset edelliseen hinnastoon:

Lisäavaimen nouto on kokonaan uusi palvelu. Voimme tarjota avaimen noutoa osakkaalle sellaisessa tapauksessa, että osakas haluaa noutaa avaimen mieluummin toimistoltamme kuin lukkoliikkeestä.

Ovenavausten osalta ei muutoksia hinnastoon.

Viivästysmaksut

Huomautusmaksu -- 5 euroa

Viivästyskorko määräytyy korkolain mukaan
Taloyhtiöissä maksetaan yhtiökokousten päätöksiin, yhtiöjärjestykseen ja asunto-osakeyhtiölakiin perustuvia maksuja ja vastikkeita. Taloyhtiö laskuttaa vastikkeet ja muut huoneistoon kohdistuvat maksut osakeluetteloon merkityltä osakkaalta kuukausittain.

Laskutusjärjestelmä mahdollistaa myös sähköiset maksutavat kuten e-laskun ja suoramaksun.

Laskulla on aina jokin eräpäivä, mutta käytännössä kuukausittain perittävät maksut odotetaan maksettavaksi aina kyseisen kuukauden aikana.

Mikäli maksua ei ole kyseisen kuukauden aikana suoritettu, niin maksajalle lähetetään muistutus, jolloin maksettavaksi tulee myös huomautusmaksu ja viivästyskorko, joka lasketaan kyseisen kuukauden viimeisestä päivästä.

Maksumuistutus ei ole koskaan aiheeton. Mikäli saat muistutuksen ja sinulla on siitä kysyttävää, ole yhteydessä toimistoomme asian selvittämiseksi.


Muutokset edelliseen hinnastoon:

Huomautusmaksun hintaa on laskettu, hinta on ollut 6,20 euroa.

Viivästyskoron osalta ei muutoksia aiempaan hinnoitteluun.

Huoneiston ottaminen yhtiön hallintaan

Varoitusmenettely -- 100 euroa

Varoituksen jälkeiset toimet -- 350 euroa
Huoneiston haltuunotto on asunto-osakeyhtiölain 8 luvun mukainen pakkokeino seuraavia tilanteita varten

1) osakkeenomistaja ei maksa erääntynyttä yhtiövastiketta;

2) huoneistoa hoidetaan niin huonosti, että yhtiölle tai toiselle osakkeenomistajalle aiheutuu siitä haittaa;

3) huoneistoa käytetään oleellisesti muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on aiottu tai muuten yhtiöjärjestyksen vastaisesti;

4) huoneistossa vietetään häiritsevää elämää; tai

5) osakkeenomistaja tai muu huoneistossa asuva ei noudata, mitä järjestyksen säilymiseksi yhtiön tiloissa on tarpeen

Päätöstä huoneiston ottamisesta yhtiön hallintaan edeltää kirjallinen varoitus asiasta.

Mikäli yhtiössä joudutaan aloittamaan toimet huoneiston ottamiseksi yhtiön hallintaan, aiheuttaa se isännöitsijätoimistossa sellaista työtä, mikä ei ole kuukausipalkkioon sisältyvää isännöintityötä, vaan erikseen laskutettavaa lisätyötä, josta aiheutuvat kustannukset jäävät osakkaan maksettavaksi.


Muutokset edelliseen hinnastoon:

Varoitusmenettely on nyt hinnoiteltu erikseen. Kirjallinen varoitus ei ole koskaan aiheeton ja mikäli häiriötilanne on edennyt niin pitkälle, että joudutaan aloittamaan varoitumenettely, niin asian eteen on tehty työtä, josta muodostuu kustannuksia.

Varoituksen jälkeisiin toimiin ei ole aina tarvetta ryhtyä, mutta mikäli on, niin niistä aiheutuu oma kustannus. Tämän osalta ei muutoksia aiempaan hinnoitteluun.