Ukraina

Tiedote 28.2.2022

Isännöitsijätoimisto Pohjola Oy yhdessä isännöimiensä taloyhtiöiden kanssa auttaa Ukrainaa 5000 eurolla.

Tuki on maksettu Unicefille 28.2.2022.

Ukrainan sodan myötä on tullut paljon kysymyksiä myös taloyhtiömaailmaan liittyen. On kysytty esimerkiksi, että miten kriisi Ukrainassa vaikuttaa taloyhtiöihin ja kiinteistöihin Suomessa ja miten asiassa voisi olla avuksi?

Ukrainan sota vaikuttaa kiinteistönpitoon ja taloyhtiöihin Suomessa todennäköisesti energianhinnan myötä suoraan ja välillisesti. Vaikutuksia on jo havaittu, kun esimerkiksi kiinteistöjen sähköostoihin liittyviä hintakiinnityksiä ei ole voitu vahvistaa. Lisäksi voi olla muitakin vaikutuksia, joita ei osata vielä arvioida. Myös näiden asioiden takia on tärkeää, että kriisi ratkeaa mahdollisimman pian ja Ukraina saa kaiken mahdollisen avun. Kriisi on päällä nyt ja siksi apu tulee antaa nyt.

Kannustamme kaikkia isännöitsijätoimistoja ja kaikkia taloyhtiöitä Suomessa ja kaikkia kiinteistöalalla toimivia tahoja ja yhteistyökumppaneita toimimaan vastaavalla tavalla eli antamaan euromääräistä tukea Ukrainalle tunnettujen avustusjärjestöjen kuten Punaisen Ristin, Kirkon Ulkomaanavun tai Unicefin kautta mahdollisimman pian.

Tukiosuus on yksittäiselle isännöintiyritykselle ja taloyhtiölle varsin pieni, vain muutamia kymmeniä euroja, mutta mikäli vastaava tuki saadaan valtaosalta isännöintiyrityksiltä, taloyhtiöiltä ja kiinteistöalan toimijoilta Suomessa, niin kokonaispotti on merkittävä.

 

Lisätietoja

Jukka Pohjola
Toimitusjohtaja

Isännöitsijätoimisto Pohjola Oy

Puhelin 050 329 3053
Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.