Ilmoita osakesiirrosta

Tällä ilmoituksella ilmoitetaan taloyhtiölle osakkeiden omistuksen muutoksesta.

Osakesiirtomerkintä tehdään yhtiön osakeluetteloon, kun tämän ilmoituksen lisäksi on isännöitsijätoimistoon toimitettu seuraavat kaupan asiakirjat, jotka pyydetään toimittamaan ensisijaisesti pdf-muodossa sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

- jäljennös saantokirjasta (kauppakirja, lahjakirja, vaihtokirja tai perukirja)
- todistus varainsiirtoverosta
- jäljennös siirtomerkitystä osakekirjasta

Tietoa varainsiirtoverosta:

Varainsiirtoveroilmoitus ja sen maksaminen on uudistunut 1.11.2019. Varainsiirtoveroilmoitusta ei enää leimata Verohallinnon asiakaspalvelupisteessä eikä tilisiirtolomakkeita tai maksutapahtumatietoja maksetuista veroista toimiteta enää isännöitsijätoimistoon.

Isännöitsijätoimistoon toimitetaan todistus varainsiirtoverosta, joka muodostuu henkilölle OmaVero-palveluun, kun sekä maksu että ilmoitus ovat saapuneet Verohallintoon.

Katso miltä todistus näyttää »

Välittäjäkaupassa voi toimittaa edellä mainitun todistuksen tai vaihtoehtoisesti vastaanottokuittauksen välittäjän antamasta sähköisestä varainsiirtoveroilmoituksesta. Vastaanottokuittaus voi näyttää erilaiselta sen mukaan, onko välittäjä antanut ilmoituksen Lomake.fi:n verkkolomakkeella vai suoraan kiinteistönvälittäjän omasta ohjelmistosta.

Katso esimerkki vastaanottokuittauksesta, kun varainsiirtoveroilmoitus on annettu Lomake.fi:ssä »

Myös ensiasunnon ostajat toimittavat joko todistuksen varainsiirtoverosta tai välittäjän vastaanottokuittauksen. Eli vaikka veroa ei tulekaan maksaa, tehdään varainsiirtoverosta silti ilmoitus.

Muista myös tarvittaessa tehdä

- asukasmuutosilmoitus
- remontti-ilmoitus
- ilmoitus vesimittarin lukemasta hallintaoikeuden siirtymisen yhteydessä