Ilmoita remontista

Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkeenomistajan on ilmoitettava taloyhtiölle tekemästään tai teettämästään kunnossapitotyöstä ja muutostyöstä etukäteen kirjallisesti. Osakas vastaa ilmoituksen käsittely- ja rekisteröintikuluista ja yhtiölle mahdollisesti syntyvistä valvontakuluista. Jos työhön vaaditaan viranomaisen lupa, niin hallituksen on haettava lupa tai valtuutettava osakkeenomistaja hakemaan se. Osakkeenomistaja vastaa luvan kustannuksista ja myös sen hakemisesta aiheutuvista kustannuksista.

Remontti-ilmoituksen tekeminen on sekä taloyhtiön että osakkaan etu. Remontti-ilmoitus mahdollistaa sen, että osakkaalla voi olla oikeus saada myöhemmin hyvitystä taloyhtiön toteuttaman remontin yhteydessä. Osakas voi saada hyvitystä taloyhtiön remontista, jos taloyhtiölle syntyy osakkaan jo aiemmin toteuttaman remontin ansiosta säästöä. Remontti-ilmoituksen avulla asuntokaupan yhteydessä uusi osakas saa tietoa asunnossa tehdyistä remonteista isännöitsijäntodistuksesta. Isännöintiyritys ylläpitää rekisteriä remontti-ilmoituksista.

Vähäisiä remontteja ei ole pakko ilmoittaa, mutta se on suositeltavaa. Vähäisiä remontteja ei rekisteröidä, joten niiden ilmoittamisesta ei synny osakkaalle kustannuksia. Vähäisiä remontteja ovat mm. tapetointi ja maalaus, väliovien uusiminen, vanhan parkettilattian vaihtaminen uuteen samantyyppiseen parkettilattiaan, pesukoneen tai astianpesukoneen asentaminen, kun vesi-, viemäri- ja sähköliitännät ovat olemassa.

Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista aina, kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin.

Ilmoituksen käsittely- ja rekisteröintikulu 62 euroa.

Valvontakäynti 55,80 euroa / kerta (klo 16:30 jälkeen alkavat 93 euroa / kerta).

Ilmoita onko suunnittelijat ja tekijät osakas itse vai ulkopuolinen taho, jolloin ilmoitetaan nimet, yhteystiedot ja mahdolliset y-tunnukset sekä pätevyydet.Remontissa sitoudun noudattamaan hyvää rakennustapaa ja taloyhtiön asettamia määräyksiä.

Olen tietoinen, että remontti-ilmoituksen käsittely ja rekisteröinti taloyhtiön tietoihin on maksullista. Lisäksi taloyhtiön mahdollisesti suorittama valvonta on maksullista. Osakkaana vastaan näistä kustannuksista.

Remontti-ilmoitukseen kuuluvat mahdolliset liitetiedostot toimitetaan isännöitsijätoimistoon sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue asbestiohje tästä »